Publikasjoner

Dovrebanehefter. Dovrebanen – Jernbanehistorisk forening har siden 2006, hvert år, utgitt et Dovrebanehefte med fakta, historikk og lidt om dagens drift av Dovrebanen, strekningen mellom Dombås og Støren. Heftene har utviklet seg fra 16 sider kopiert i svart/hvidt i et opplag på 200 eks. til 60 sider i firefarge trykk i et opplag på 1.000 ex.

I de første utgivelser var det få skribenter og fotografer. Men etterhvert som kjennskapet til Dovrebaneheftene blir utbredt, og salget stiger, har interessen fra folk som har lyst til å skrive og formidle historiske hendelser og vise frem gamle som nye bilder gjennom Dovrebaneheftene økt.

Så har du lyst til å formidle en historisk hendelse og/eller har du noen gamle bilder du mener bør vises frem til en større krets av jernbanehistorisk interesserte da ta kontakt med redaksjone av Dovrebaneheftene.

Redaksjonen av Dovrebaneheftene består av Ivar Lauritzen og Mogens Juul Rasmussen med sistnevnte som redaktør. Adresse informasjon finner du under menyvalget «Kontakt».

Bestilling av Dovrebanehefter. De ulike Dovrebanehefter kan bestilles ved å ta kontakt med:

Mogens Juul Rasmussen, Kletvold, 7340 Oppdal, Tlf 99 27 30 70, Epost:   post@dovrebanen.no

Oppgi hvilke hefter du ønsker å kjøpe, da vil du få oppgitt hvilket beløp du skal betale inkl. porto og konvolutt. Når din innbetaling er inngått på hvor konto 4266.14.09368, postlegger vi de bestilte hefter

Dovrebanen, Oppdal – Dombås. Under en tralletur med Robel tralle over Dovrefjell i oktober 2005 ble det opptatt en film. Med bakgrunn i filmen ble det produsert en DVD kortfilm fra turen hvor også en del fotografier var innlagt. Astrid Volden leste inn teksten som Ivar Lauritzen hadde produsert mens Sigmund Rise stod for filming og produksjon av DVDen. DVD’en er for tiden utsolgt. Foreningen vurderer å lage en ny versjon, uten at det dags dato er besluttet å gjennopptrykke/produserer en ny.

2 tanker om “Publikasjoner

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *